OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

sezóna 07/08

Vážení začíname naostro!
 
Po polroku našej driny v prípravných zápasoch a turnajoch prišiel deň D.
Prihláška do ligy a náš prvý zápas v 4.B lige, ktorá sa v tomto ročníku hrala na asfaltovom ihrisku Obchodnej akadémie na Tajovského.
/na campingu resp. na Magazíne/
 
Celú prípravu sme odohrali na umelej alebo prírodnej tráve a preto prechod na asfalt nám trochu robil vrásky na čele.
Vrcholom letnej prípravy okrem každodenných "tréningov" v hradci a účasti na medzinárodnom turnaji v čechách, boli dva turnaje, ktoré mali definitívne preveriť naše schopnosti a neschopnosti pred štartom ligy. Prvým bol turnaj o pohár starostu Tureckej.
Táto akcia nás veľmi milo prekvapila pretože sa nám podarilo v konkurencii šiestich silných celkov obsadiť, nádherné tretie miesto so ziskom nášho prvého poháru. Samozrejme tento pohár je do dnes vystavený na čestnom mieste v hostinci Hradec. Druhým turnajom bol prestížny turnaj Hruška cup, kde sme dokonca mali príležitosť zmerať si sily s prvoligovými mančaftmi. Táto skutočnosť sa samozrejme odrazila aj na našich výsledkoch. Pri účasti dvanástich mužstiev sme skončili na peknom jedenástom mieste, keď v rozhodujúcom zápase o 11. až 12. miesto sme remizovali a víťazstvo sme si zaknihovali až po trestných kopoch.
 
Počas leta sa nám do klubu podarilo pritiahnuť posily: Peter Handzuš, Tomáš Handzuš, legionár z Vietnamu Hieu Nguyen Trung, Pavol Kolla a Martina Mrváňa
 
Takže na prvý ligový zápas dňa 1.septembra 2007 sme nastupovali v nasledovnej zostave:
Ľubomír Kundrata vedúci mužstva, Peter Handzuš kapitán, Ján Lamper, Miroslav Lukáč, Ivan Škultéty, Michal Kamenský,
Tomáš Handzuš, Ján Berky,
Marek Cisár, Hiue Ngujen-Trung, Branislav Francisty, Zdenko Čavoj, Ladislav Salatnaj, Pavol Kolla, Martin Mrváň
Trénerom zostal po letnej príprave Marian Kucbel, dvorným kameramanom bol Dušan Fruhauf.
 
Prvý historický ligový zápas sme hrali proti skúsenému družstvu ANK Pegi a mali sme z neho právom obavy.
Po vyrovnanom pribehu sme však nezvládli záver a prehrali sme najtesnejším rozdielom AC Hradec- ANK Pegi 3:4, keď strelcami prvých ligových gólov za AC Hradec boli Ľ. Kundrata, P. Handzuš, T. Handzuš 
 
Aj druhý ligový zápas, ktorý sme odohrali proti FUN Teamu sme prehrali v pomere 1:5 a začali sme nahlas uvažovať, kedy a či vôbec sa nám podarí zvíťaziť.
 
Našťastie hneď v treťom kole sa naše obavy rozplynuli a mi sme si zapísali v lige prvé tri body. Bolo to v zápase
AC Hradec 07- Speleo 4:3 keď nás v bráne podržal vo fantastickej forme chytajúci Zdenko Čavoj.
Víťazné góly nášho tímu strieľali P. Kolla 2, Ľ. Kundrata, Hieu Ngujen Trung.
 
Oslavy v hostinci Hradec trvali dá sa povedať, že týždeň. No naša eufória trvala aj v nasledujúcom kole kde sme sa stretli s družstvom FK Matiz.
FK Matiz- AC Hradec 07 2:3 víťazné góly za Hradec vsietili Ľ. Kundrata, T. Handzuš a M. Mrváň 
 
Po tejto eufórii však v ďalšom kole prišla studená sprcha. Po hrubých chybách a pre futbal atypickej situácii, keď sa naši dvaja vlastní hráči dostali po hádke do potýčky a utŕžili obaja červené karty /Ivan Škultéty a Ľubo Kundrata/ sme obdržali od súpera debakel 1:12
 Po tomto traumatizujúcom zápase sme prehrali aj ďalšie dva a museli sme opäť zodvihnúť hlavy hore, pretože nás čakal zápas roka alebo aj derby proti chlapcom z našej susedskej krčmy Papuča. Po celotýždňovom hecovaní sa oboch mužstiev a rôznych stávkach najmä z radov našich a papučiarskych fanúšikov / hlavne zo strany Mira Volára/ prišiel deň D zápas:
 Viking Stavanger- AC Hradec 0:2 góly Hradec P. Handzuš, M. Mrváň
takže víťazne z toho vyšiel nováčik no a oslavy v Hradci nemali konca kraja
 
V poslednom zápase jesene sme sa stretli s našim dobre známim súperom z letnej prípravy družstvom Erimy. Po veľkom vypätí síl z minulotýždňového derby sme však tento zápas nezvládli a prehrali sme ho. Erima 07- Hradec 07 9:2 góly hradec J. Lamper, M. Cisár
Týmto zápasom pre nás skončila prvá jesenná polsezónna, my sme sa už tešili na oddych a na spoločenské akcie, ktoré sme naplánovali počas zimnej prestávky. 
Prvou bolo slávnostné vyhodnotenie jesene v hostinci Hradec. Po jesennej časti sme figurovali pre nás na peknom štrnástom mieste z devetnástich účastníkov, zo ziskom deviatich bodov.
Splnenie našich cieľov bolo aj vidieť na slávnostnom vyhodnotení v Hradci, kde nám sponzor zabezpečil opekané prasa a pri výbornej muzike DJ Roba sme sa bavili až do rána
 
 
 
Jarná časť sezóny 2007/08 
 
Po zimnom oddychu, zmene na poste vedúceho mužstva /Ľ.Kundratu vystriedal J.Lamper/ a predsavzatiach do druhej časti sezóny, sme plní elánu vybehli na jarný trávnik. Áno trávnik nepomýlil som sa. Počas zimnej prestávky bola totiž do užívania odovzdaná nová futbalová aréna v Sásovej, ktorá sa od jarnej časti sezóny stala domovským stánkom zápolení obidvoch štvrtých líg. Najprv nám táto zmena urobila veľkú radosť, že sa skončilo obdobie odrenín a vytknutých kĺbov na betóne avšak prišlo aj niečo čo sme nečakali ani v zlom sne.
 Načerpaní novou energiou po dlhom zimnom spánku sme nastúpili do prvého jarného zápasu, ktorý sa po zmene pvrchu stal pre nás doslova tragédiou:
No veď toto- AC Hradec 18:2 keď česť nšeho tímu zachraňoval dvomi gólmi Peter Handzuš
Po takejto facke sme sa všetci nádejali, že to bola náhoda a nerozohratosť. Bohužiaľ opak bol pravdou a všetky zápasy jarnej časti sme prehrali.
Štastie v nešťastí boli pre nás aspoň tri jesenné víťazstvá, vďaka ktorým sme neskončili poslední a udržali sme si aspoň sedemnáste miesto z devetnástich účastníkov.
Po prvej sezóne sme teda na poslednom mieste neskončili, no po takto odohranej jarnej časti sme nemali ani veľa dvôvodov na úsmev.
 
Prvá sezóna v číslach:
 
Umiestnenie: 17. miesto /19 mužstiev/
Počet bodov: 9
Skóre: 34:140
Najlepší strelci: Ľubomír Kundrata, Peter Handzuš 7 gólov
Ján Lamper, Pavol Kolla 5 gólov
Tomáš Handzuš, Marek Cisár 3 góly
Najviac žltých kariet: Martin Mrváň 3
Najviac červených kariet: Ľubomír Kundrata, Ivan Škultéty, Martin Mrváň
 
Dovidenia v ďalšej sezóne